Historien bakom Sveriges mest utbredda leverpastej

I början på 50-talet börjar Sjöqvist Livsmedels AB att tillverka charkuterivaror. Allt efter traditionella metoder med varubilar och egen butik. Men det är inte förrän i mitten av 60-talet när man tar hjälp av konsulten Kenneth Johansson som företaget, och den här historien, tar ordentlig fart.

Kenneth hårdbantade sortimentet från 60 artiklar till tre. Sedan fick han idén att fylla pastejen i en konsumentförpackning, försluta och värmebehandla den och på så vis förlänga hållbarheten. En självklarhet idag kan man tycka, men en liten revolution på sextiotalet.

Och lite så där fortsätter det. 1970 kan man köpa landets första bredbara leverpastej i modern bordsask i plast. Några år senare blir man riktigt radikal och hackar ner gurkan i leverpastejen. 2003 tillverkas den första ekologiska leverpastejen. Pastejköket är numera en del av Atria Retail och stolta tillverkare av landets mest populära leverpastej.