Frågor och svar

 

Är det vetemjöl i alla era pastejer?

Pastejkökets bredbar, bredbar med gurka, mini och ekologisk innehåller alla potatismjöl. Vetemjöl finns endast i Pastejkökets skivbara tryfferad pastej. Är det en glutenfri pastej du är ute efter så är vår Kycklingpastej 190 g alternativet för dig, den är både gluten och mjölkfri.

 

Är era pastejaskar verkligen genomtänkta ur en miljösynpunkt?

Ja, absolut. Ett av våra konkreta miljömål är att förpackningarna ska vara av enhetligt material för att underlätta källsortering och återvinning. Våra pastejaskar är källsorterbara som "hårda plastförpackningar"

 

Kan jag frysa in leverpastej?

Ja, du kan frysa in leverpastej i upp till 3 månader.

 

Varför möglar min pastej så snart efter att jag öppnat den?

Leverpastej är en känslig produkt och därför är hanteringen av den extra viktig. Man bör till exempel inte låta pastejen stå framme i rumstemperatur under långdragna frukostar. Ett annat tips är att inte använda samma kniv till pastejen som till smöret.

 

Jag är glutenintolerant och har köpt er bredbara leverpastej i 200 g förpackning. Kan jag äta den?

Det beror på hur känslig du är. Receptet till denna pastej innehåller inte gluten, det betyder att den inte har någon ingående ingrediens som innehåller gluten (se ingrediensförteckningen). Det kan dock finnas rester kvar efter tillverkning av andra sorter som innehåller gluten. Vi rekommenderar istället gärna vår bredbara kycklingpastej som är både gluten och mjölkfri.

 

Jag har diabetes och min läkare har sagt att jag kan äta alla Light-produkter. Nu har jag köpt er bredbara Light-pastej och ser att den innehåller socker. Får det vara så?

I charkuterisammanhang betyder Light att produkten innehåller högst hälften så mycket fett som den ordinarie charkvaran. Det har alltså inget med sockerhalt att göra.

 

Mängden tryffel varierar i olika förpackningar. Varför är det så?

Tryffelersättningen tillsätts manuellt i smeten och därför kan inblandningen variera något.

 

Hur kommer det sig att mängden gurka varierar så?

Den finhackade gurkan tillsätts manuellt i smeten och därför kan inblandningen variera något.